07/10/2024
1630684502872

Nogometna U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostila u Trening centru NS/FS BiH u Zenici selekciju Republike Irske, u okviru susreta drugog kola grupe “F” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine.

Bosna i Hercegovina – Republika Irska 0:2

U Trening centru NS/FS BiH u Zenici nogometna U-21 reprezentacija BiH ugostila je u okviru susreta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine selekciju Republike Irske, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Obje reprezentacije su napadački ušle u ovaj meč, i već u uvodnim minutama počele stvarati prilike, međutim, bez promijene rezultata.

U nastavku prvog poluvremena Irci su imali više loptu u svom posjedu, međutim, bez konkretnih prilika, i na odmor se otišlo pri neriješenom rezultau, onom početnom bez pogodaka.

U nastavku susreta ponovo ista slika na terenu, s tim što su gosti bili nešto konkretnije prema naprijed, a to im se u 52. minuti i isplatilo, kada nakon izborenog jedanaesterca dolaze do prednosti od 1:0, strijelac je bio Wright.

U 63. minuti Irci imaju i 2:0, te faktički već tada otvoren put ka pobjedi, strijelac drugog pogotka za goste bio je Coventry.

Od tada pa do isteka devedeset minuta rezultat se više nije mijenjao, i Republika Irska je rezultatom 2:0 došla do važne pobjede.

Republika Irska nakon ovog trijumfa na svom kontu ove kvalifikacione grupe sada ima tri boda, dok je selekcija BiH ostala na skoru od jednog osvojenog boda iz tri odigrana susreta.

Nakon meča, izjavu je ponudio selektor reprezentacije BiH, Slobodan Starčević, što možete poslušati i pogledati u video prilogu u režiji našeg portala:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *