07/10/2024
1630787136126

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostila je, u okviru prijateljskog susreta, na stadionu „Bilino polje“ u Zenici selekciju Kuvajta.

Bosna i Hercegovina – Kuvajt 1:0

Na stadionu “Bilino polje” u Zenici nogometna reprezentacija BiH ugostila je u okviru prijateljskog susreta selekciju Kuvajta, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Reprezentacija BiH napadački je ušla u ovaj meč i već u uvodnim minutama počela stvarati prilike, međutim, bez promijene rezultata, dok su Kuvajćani u rijetkim trenutcima kada bi prelazili na protivničku polovinu imali najbolju priliku i pogodili okvir gola, da bi se ipak naposlijetku na odmor između dva poluvremena otišlo pri neriješenom rezultau, onom početnom bez pogodaka.

U nastavku susreta selekcija BiH je bila znatno opasnija od svog protivnika, a u 66. miniti dolazi i do vodstva od 1:0, strijelac je bio Prevljak.

Nakon vodećeg gola bilo je još nekoliko poluprilika prilika na obje strane, međutim, na kraju se rezultat od 1:0 u korist selekcije BiH ispostavio kao konačni epilog.

Obje reprezentacije sada se sada okreću mečevima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *