06/10/2024
1631046057220

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostila je, u okviru susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, na stadionu „Bilino polje“ u Zenici selekciju Kazahstana.

Bosna i Hercegovina – Kazahstan 2:2

Na stadionu “Bilino polje” u Zenici nogometna reprezentacija BiH ugostila je u okviru susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine selekciju Kazahstana, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Reprezentacija BiH napadački je ušla u ovaj meč i već u uvodnim minutama počela stvarati prilike, međutim, bez promijene rezultata, dok su Kazahstanci u rijetkim trenutcima kada bi prelazili na protivničku polovinu imali najbolju priliku i pogodili okvir gola, da bi se ipak naposlijetku na odmor između dva poluvremena otišlo pri neriješenom rezultau, onom početnom bez pogodaka.

U nastavku susreta Kazahstan je iz svog prvog ozbiljnijeg napada, u 52. minuti iznenađujuće poveo sa 1:0, strijelac pogotka bio je Kuat.

Ipak, selekcija BiH je i dalje bila znatno opasnija od svog protivnika, i u 75. miniti dolazi i do vodstva od 1:0, strijelac je iz jedanaesterca bio Pjanić.

Nakon vodećeg gola, selkcija BiH stvorila je još nekoliko prilika, a to je bilo uvertira za ono što će se dogoditi u 86. minuti, kada Menalo pogađa mrežu gostiju za 2:1 u korist domaćih.

Ipak, u posljednjim trenutcima meča Kazahstan iz slobodnog udarca postiže pogodak, strijelac za 2:2 bio je Zaynutdinov.

Reprezentacija BiH je ovim remijem sada znatno umanjila šanse da se domogne Svjetskog prvenstva, dok je Kazahstan nakon remija ostao posljednjeplasirani tim ove kvalifikacione grupe.

Tabela kvalifikacione grupe “D” nakon pet odigranih kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *