07/10/2024
FB_IMG_1631378327419

Odigrani su današnji mečevi petog kola Prve lige FBiH, a posebno zanimljivo bilo je na mečevima u Konjicu, i u Bihaću.

Igman Konjic – BFK Simm-Bau Kosova 2:1

Na Gradskom stadionu u Konjicu danas su se u okviru petog kola Prve lige FBiH sastali timovi Igmana i BFK Simm-Bau iz Kosove.

Domaći su bolje otvorili meč, i nakon što je gostujući igrač Bešić zatresao vlastitu mrežu poveli sa 1:0, potom je BFK Simm-Bau pogotkom Šehića poravnao rezultat na 1:1, što je bio i ishod prvog poluvremena, da bi u nastavku Igman pogotkom Bešagića došao do vodstva od 2:1, što se ispostavilo i kao krajnji epilog ovog duela.

Tim Igmana je ovim trijumfom zadržao lidersku poziciji na prvenstvenoj tabeli, dok je BFK Simm-Bau nakon poraza sads u donjoj polovini tabele ovosezonskog prvenstva.

Jedinstvo Bihać – Bratstvo Gračanica 0:3

Stadion pod “Borićima” u Bihaću danas je bio mjesto susreta petog kola Prve lige FBiH između Jedinstva i Bratstva iz Gračanice.

Prvo poluvrijeme okončalo se bez pogodaka, da bi tim Bratstva idealno nastavio meč i pogotcima Poturalića, Aletića i došao do nedostižne prednosti od 3:0, što je bio i krajnji epilog ovog dvoboja.

Bratstvo je ovom pobjedom sada drugoplasirani tim prvenstvene vene tabele, dok je Jedinstvo nakon poraza sada devetoplasirano.

Današnji rezultati petog kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon nepotpunog petog kola Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *