07/10/2024
1631899511235

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu večeras su se u okviru susreta devetog kola Premijer lige BiH sastali timovi Sarajeva i Leotara iz Trebinja.

Sarajevo – Leotar Trebinje 0:1

Na stadionu “Adim Ferhatović Hase” u Sarajevu večeras je odigran meč devetog kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Leotara iz Trebinja, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Prvo poluvrijeme ovog duela, uglavnom je prolazilo u igri dva tima na sredini terena, da bi tek pri kraju Sarajevo stvorilo jednu, koliko toliko, dobru priliku, međutim, bez promjene rezultata, te se na odmor otišlo pri neriješenim ishodu, bez pogodaka.

Nastavak susreta donio je terensku inicijativu Sarajeva, i opasne kontra napade Leotara, a Trebinjci se u takvom pristupu igri snalaze bolje, i u 65. minuti, istina iz prekida, dolaze do prednosti rezultatom 1:0, strijelac pogotka bio je Aćimović.

Nakon vodećeg pogotka gostiju Sarajevo je krenulo na sve ili ništa u nadi da poravna rezultat, međutim, niti jedni niti drugi nisu uspijevali iznaći način kako da dođu do pogotka, nogometaši iz Trebinja su u 92. minuti promašili i jedanaesterac, udarac Paranosa odbranio je golman domaćih, i na kraju se meč okončao rezultatom 1:0 u korist Leotara.

Ovom podjelom Leotar ih na svom kontu sada ima pet, dok je Sarajevo nakon poraza ostalo četrnaest i nalazi se na četvrtoj poziciji prvenstvene tabele.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *