07/10/2024
1633448545212

Danas je u prostorijama Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine održana konferencija za štampu, na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili generalni sekretar Amer Čolan, potom, novi predsjednik Saveza, Boris Spasojević, nadalje, članovi Upravnog odbora KS BiH Aid Berbić i Dalibor Miloš, kao i potpredsjednik Saveza Mirza Teletović.

U uvodnom obraćanju Generalni sekretar Amer Čolan je rezimirao prethodnu sezonu, koja nije okončana onako kako je planirano, s obzirom da tri kluba nisu željela učestvovati na Final Fouru, te je trofej prvaka pripao Širokom Brijegu, koji je jedini pristao da organizuje završnicu.

Potom se medijima obratio novi predsjednik KSBiH Boris Spasojević, koji je, interesantno je za istaći, u jednom trenutku poručio da novinare niko nije niti zvao na ovu konferenciju za štampu, unatoč činjenici da je Savez zvanični putem pozvao medije na istu.

Naposlijetku su se obratili i članovi Upravnog odbora KSBiH Aid Berbić i Dalibor Miloš, te potpredsjednik Saveza Mirza Teletović, a oni su bili jednoglasni u tome da je trenutna situacija zabrinjavajuća, jer još uvijek nije definisano gotovo ništa o početku nove sezone, koja bi trebala da startuje 9. oktobra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *