07/10/2024
1633712986201

Nogometna U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostila na stadionu “Bilino Polje” u Zenici selekciju Italije, u okviru susreta četvrtog kola grupe “F” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine.

Bosna i Hercegovina – Italija 1:2

Na stadionu “Bilino Polje” u Zenici nogometna U-21 reprezentacija BiH ugostila je u okviru susreta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine selekciju Italije, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Obje reprezentacije su napadački ušle u ovaj meč, i već u uvodnim minutama počele stvarati prilike, a u takvoj igri bolje se snalaze italijani, koji u 19. minuti dolaze do prednosti od 1:0, strijelac pogotka je bio Okoli.

U nastavku prvog poluvremena Italijani su imali više loptu u svom posjedu, što im se u 27. minuti isplatilo, te su poveli sa 2:0, strijelac pogotka, za ujedno i ishod prvog poluvremena bio je Vignato.

U nastavku susreta selekcija BiH je krenula znatno konkretnije prema naprijed, dok su gosti čekali svoje šanse iz kontra napada, a nešto bolja igra domaćih donosii promijeni rezultata na semaforu, odnosno, u 79. minuti selekcija BiH smanjuje prednost Italije na 2:1, strijelac pogotka bio je Barišić.

Poslije pogotka selekcije BiH igralo se uglavnom između dva kaznena prostora, i naposlijetku se 2:1 za Italiju ispostavilo i kao krajnji ishod ovog duela.

Italija nakon ove pobjede na svom kontu kvalifikacione grupe sada ima devet bodova te se nalazi na drugoj poziciji, dok je selekcija BiH sada na skoru od dva osvojenog boda iz tri odigrana susreta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *