08/10/2024
1634487417907

Odigrana su dva meča današnjeg programa trinaestog kola Premijer lige BiH, mečevi u Sarajevu i u Širokom Brijegu.

Sarajevo – Posušje 1:0

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu večeras je odigran meč devetog kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Posušja, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Prvo poluvrijeme ovog duela počelo je idealno za Sarajevo, koji iz svoje prve prilike već u 8. minuti dolazi do prednosti od 1:0, strijelac je bio Kapić, a to je, unatoč dovoljno vremena do četrdeset i pet minute, ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Nastavak susreta donio je terensku inicijativu Sarajeva, i opasne kontra napade Podušja, međutim, pogodaka više nije bilo, i meč se okončao pobjedom domaćih rezultatom 1:0, uz podatak da su Posušaci meč završili s igračem manje, s obzirom da su crvene kartone dobili Landeka u 84. i Barišić u 88. minuti.

Ovom pobjedom Sarajevo sada na svom kontu ima dvadeseti i jedan i nalazi se na trećoj poziciji, dok ih Posušje ima osam i nalazi se na pretposljednjoj poziciji prvenstvene tabele.

Široki Brijeg – Rudar Prijedor 2:1

Na stadionu “Pecara” u Širokom Brijegu večeras je odigran meč trinaestog kola Premijer lige BiH, sastali su se Široki Brijeg i Rudar iz Prijedora.

Širokobriježani su bolje ušli u meč i pogotkom Lukića u 7. minuti poveli sa 1:0, da bi potom ekipa iz Prijedora u 25. minuti golom Mandića poravnala rezultat na 1:1, međutim, domaći u 34. minuti pogotkom Llanosa dolaze do novog vodstva, ovoga puta rezultatom 2:1, što se ispostavilo i kao ishod prvog poluvremena, a kasnije i čitavog meča.

Široki Brijeg je nakon ove pobjede sada na sedmoj poziciji, dok je Rudar iz Prijedora sada devetoplasirani tim prvenstva.

Tabela nakon trinaestog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *