07/10/2024
FB_IMG_1634555054640

U vikendu za nama su odigrani susreti desetog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Zapad, u kojima su na tri od osam mečeva slavili domaći timovi, dva duela su završena neriješeno, dok su se gosti radovali na tri meča.

Strijelci su u ovom kolu bili relativno raspoloženi, postigavši ukupno 18 pogodaka na svim mečevima, od toga šest pogodaka na meču u Kiseljaku, u ubjedljivoj pobjedi Kiseljaka nad Slogom iz Bosanske Otoke.

Iskra Bugojno – Krajišnik Velika Kladuša 2:0

Zanimljiv susret u okviru ovog kola odigrali su u Bugojnu timovi Iskre i Krajišnika iz Velike Kladuše, a susret se završio pobjedom Bugojanaca rezultatom 2:0, te je shodno tome Iskra zauzela lidersku poziciju prvenstvene tabele, dok je Krajišnik nakon poraza sada na pretposljednjem prvenstvene tabele.

Kiseljak – Sloga Bosanska Otoka 6:0

Najefikasniji susret u okviru ovog kola odigrali su u Kiseljaku timovi Kiseljaka i Sloga iz Bosanske Otoke, a susret se završio pobjedom tima iz Kiseljaka rezultatom 6:0, te su uslijed toga Kiseljak sada drugoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Sloga nakon poraza sada četrnaestoplasirani tim ovosezonskog prvenstva.

Svi rezultati desetog kola Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Tabela nakon desetog odigranog kola Druge lige FBiH – grupa Zapad:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *