07/10/2024
FB_IMG_1634565960317

Proteklog vikenda odigrani su susreti devetog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Jug, u kojima su na tri od sedam mečeva slavili domaći timovi, dva duela su završena neriješeno, dok su se gosti radovali na dva meča.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 20 pogodaka na svim mečevima, od toga sedam pogodaka na meču u Čapljini, u domaćem trijumfu Čapljine nad Klisom iz Buturović Polja.

Čapljina – Klis Buturović Polje 4:1

Derbi susret ovog kola odigrali su u Čapljini timovi Čapljine i Klisa iz Buturović Polja, a susret se okončao trijumfom Čapljine rezultatom 4:1 te je uslijed toga Čapljina sada lider prvenstvene tabele, dok je Klis nakon poraza na drugoj poziciji tabele ovosezonskog prvenstva.

Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje – Neum 1:0

Zanimljiv meč u okviru ovog kola odigrali su u Gornjem Vakufu/Uskoplju timovi Sloge i Neuma, a susret se završio pobjedom tima iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja rezultatom 1:0, te je Sloga nakon ovog kola sada na trećoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Neum nakon ovog poraza trenutno na jedanaestoj poziciji na tabeli.

Svi rezultati devetog kola Druge lige FBiH – grupa Jug:

Tabela nakon devetog odigranog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Jug:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *