07/10/2024
1621713729703

Najbolji bosanskohercegovački bokser, Edin Puhalo, alijas Iron Puki, zvanično je dobio priliku IBO federacije da se bori za svjetsku Intercontinentalnu titulu u kruzer kategoriji, a protivnik će mu biti Finac Samuli Karkkainen.

Puhalo je posljednju borbu imao u maju kada je u Sarajevu nokautirao mađarskog boksera Zoltana Seru, što mu je bila 20. pobjeda u karijeri u kojoj je zabilježio samo jedan poraz.

Karkkainen u karijeri također ima samo jedan poraz te 14 pobjeda, a trenutno je u nizu od četiri uzastopna trijumfa, a posljednji je ostvario u augustu.

„Finac ima kontra gard, odnosno ljevak je. Moj tim i ja smo ga dobro izanalizirali te smatramo da imamo dobru priliku za trijumf ukoliko odradimo adekvatne pripreme. One će u velikoj mjeri ovisiti od podrške države, ali i od konačnog mjesta održavanja borbe.“ – rekao je Puki.

Bosanskohercegovački borac je motiviraniji i željniji borbe više nego ikad u svojoj karijeri, o čemu govori sljedeće:

„Planiramo čim prije krenuti s pripremama koje će trajati osam sedmica. Sastojat će se od šest mikrociklusa. Dva mikrociklusa su bazične pripreme, tri su takmičarsko-situacioni period i jedan akumulacioni-regeneracijski period. Pripreme planiram raditi u hotelu Monti na Igmanu, potom Rijeci, Zagrebu i završni dio u Sarajevu.“ – poručio je Iron Puki.

Puhalo se priprema sa svojim timom „Iron Puki Boxing“ na čelu s trenerom Ivanom Filipovićem, što objašnjava sljedećim riječima:

„Odradio sam cijeli tranzicijski program između borbi isključivo po programu mog trenera Ivana i već sada sam u odličnoj formi te jedva čekam da krene kamp s pripremama. Nadam se da ću dobiti podršku države za odgovarajuće pripreme jer one su ipak jedan od najvažniji faktora u ovoj priči.“ – istakao je Puhalo.

U narednim danima bit će poznata tačna lokacija i datum održavanja borbe za Interkontinentalnog svjetskog bokserskog prvaka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *