06/10/2024
1634995924119

Odigrana su dva meča današnjeg programa četrnaestog kola Premijer lige BiH, mečevi u Prijedoru i u Trebinju.

Rudar Prijedor – Velež Mostar 2:2

Na Gradskom stadionu u Prijedoru danas su se u okviru četrnaestog kola Premijer lige BiH sastali timovi Rudara i Veleža iz Mostara.

Ekipa iz Prijedora bolje je ušla u meč, i već u 23. minuti pogotkom došla do prednosti od 1:0, međutim, devet minuta kasnije Velež postiže pogodak za poravnanje rezultata na 1:1, strijelac za, ujedno i ishod prvog poluvremena bio je Ćosić.

U nastavku meča ponovo Rudar dolazi do prednosti, konkretno, u 52. minuti pogodak za 2:1 u korist svog tima postiže Mandić iz jedanaesterca, no Mostarci u 75. minuti pogotkom dolaze do novog poravnanja rezultata, ovoga puta na 2:2, strijelac za, ispostaviće se kasnije i konačan epilog ovog duela bio je Hasanović.

Ovom podjelom bodova Rudar je ostao na devetoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Velež ostao desetoplasirani.

Leotar Trebinje – Sloboda Tuzla 1:1

Na stadionu “Police” u Trebinju danas su se u okviru meča četrnaeatog kola Premijer lige BiH sastali ekipe Leotara i Slobode iz Tuzle.

Prvo poluvrijeme ovog duela nije ponudilo pogotke, ali jeste crveni karton koji su u 11. minuti dobili gosti, tačnije, nakon dva žuta kartona isključen je Karišik, a u nastavku susreta, u 72. minuti Leotar pogotkom Aćimovića dolazi do prednosti od 1:1, da bi u 88. minuti Tuzlaci došli do poravnanja rezultata na 1:1, i to tako što je loptu u vlastitu mrežu pospremio igrač domaćih Vukanović, a što je bio i krajnji epilog ovog duela.

Ovom podjelom bodova Leotar se sada nalazi na osmoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Sloboda sada trećeplasirani tim prvenstva.

Tabela nakon nepotpunog četrnaestog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *