06/10/2024
FB_IMG_1635076370222

Odigrana su još dva susreta četrnaestog kola Premijer lige BiH, tačnije, susreti u Posušju i u Bijeljini.

Posušje – Željezničar Sarajevo 2:0

Na stadionu “Mokri Dolac” u Posušju” danas su se u okviru susreta četrnaestog kola Premijer lige BiH sastali timovi Posušja Željezničara iz Sarajeva.

Posušacu su bolje otvorili meč, i već u 22. minuti poveli sa 1:0, strijelac je bio Lučić iz slobodnog udarca, za ujedno i rezultat prvog poluvremena, a u nastavku domaći u 85. minuti pogotkom Begića dolaze i do 2:0, što je bio i konačan rezultat meča.

Posušje je ovim trijumfom ostalo na pretposljednjoj poziciji na prvenstvenoj tabeli, ali su uhvatili bodovni priključak za timovima koji se nalaze na pozicijama koje garantuju opstanak u ligi, dok je Željezničar nakon poraza sada sedmoplasirani tim prvenstva.

Radnik Bijeljina – Široki Brijeg 1:2

Gradski stadion u Bijeljini danas je bio mjesto susreta četrnaeatog kola Premijer lige BiH, sastali su se Radnik i Širokog Brijega.

Meč nije mogao početi bolje po goste koji u 12. minuti pogotkom Ćavara dolaze do vodstva rezultatom 1:0, a u 27. minuti pogotkom Brekala i do 2:0, što je bio i ishod prvog poluvremena, da bi u nastavku Bijeljinci u 57. minuti pogotkom Sarića smanjili prednost gostiju na 2:1, a to je naposlijetku bio i konačan rezultat meča, uz podatak da su domaći u 94. minuti ostali sa igračem manje, crveni karton je dobio Aljkanović.

Široki Brijeg je ovim pobjedom sada na šestom mjestu prvenstvene tabele, dok je Radnik nakon poraza ostao na posljednjoj poziciji.

Tabela nakon nepotpunog četrnaestog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *