08/10/2024
1637164220214

Nogometaš Miralem Pjanić nije bio u rosteru za posljednji meč kvalifikacija za Svjetsko 2022. godine u Kataru prvenstvo između reprezentacija BiH i Ukrajine.

Takvo što je izazvalo veliki reakcija u bosanskohercegovačkoj javnosti, međutim, prema izjavama selektora Ivayla Peteva, a potom i samog Pjanića, rečeno je da je to bio stvar dogovora na relaciji selektor i igrač.

Inače, navijači na stadionu “Bilino polje” u Zenicu su prilikom izlaska Pjanića iz igre, na meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Finske, uputili zvužduke, s obzirom da nisu bili zadovoljni njegovim učinkom i igrom.

U međuvređenu se u medijima pojavio niz fotografija na koji se vidi kako Miralem Pjanić krši disciplinu tima, odnosno, uživa u ugostiteljskim objektima noć uoči važnog meča sa Finskom.

Povodom svega, naposlijetku se oglasio i Miralem Pjanić, i poručio kako su sporne fotografije nastale ranije, te da protiv Ukrajine nije izćgrao u dogovoru sa selektorom.

“Ovim putem želim da demantujem lažnu vijest koja je jučer objavljena u našim medijima, a tiče se mog neigranja na sinoćnjoj utakmici. Prava i jedina istina je da je sve odlučeno u dogovoru sa selektorom Petevom.” – rekao je, između ostalog, Miralem Pjanić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *