06/10/2024
FB_IMG_1642011801061

Drugoligaš Klis iz Buturović Polja zvanično ostao bez svog prvotimca Azera Kozića, koji karijeru nastavlja u Hrvatskoj, u klubu Kutjevo.

“FK Klis Buturović – Polje potvrđuje da je došlo do sporazumnog raskida ugovora s Azerom Kozićem, koji će uskoro postati novi fudbaler NK Kutjevo iz Hrvatske.

20-godišnji ofenzivac, koji je prve fudbalske korake napravio upravo u FK Klis, u našu seniorsku stigao je u martu 2021. godine. Zabilježio je ukupno 34 nastupa i postigao 18 pogodaka, od čega 13 u prvom dijelu tekuće ligaške sezone.

Zanimljiv je podatak da nije zaradio nijedan žuti ili crveni karton u ovom periodu. Štaviše, pouzdano možemo tvrditi da ovaj mladić, koji je definitvno jedan od najvećih profesionalaca koji su nosili dres FK Klis, niti jednom nije ušao u bilo kakav verbalni ili fizički sukob s protivničkim igračima, službenim osobama, saigračima, klupskim djelatnicima i navijačima.

Azeru, koji će u petak otputovati u spomenuti slavonski klub, kolektiv FK Klis Buturović – Polje želi puno sreće i uspjeha u nastavku karijere, uz napomenu da će u svom Klisu uvijek biti rado viđen gost.” – navodi se iz FK Klis Buturović Polje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *