05/10/2024
FB_IMG_1644597132398

Ostalo je još nešto manje od mjesec dana do početka druge polusezone Druge lige FBiH – grupa Centar, a ekipa Čelika iz Zenice se tim povodom pojačala sa nekoliko novih igrača.

“Armin Šarić, dvadesetogodišnjak koji igra na poziciji veznog igrača, je prvo pojačanje u našoj ekipi. Šarić je za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupio u nešto više od 20 utakmica, a u dosadašnjoj karijeri nosio je dres FK Sarajevo. Nakon povrede koljena uspio se vratiti na fudbalski teren i nametnuti se treneru Skočibušiću.

Drugo pojačanje u crno-crvenom dresu je povratnik u Čelik, Emir Karalić, koji igra na poziciji napadača i krila. Devetnaestogodišnji Karalić u karijeri je nastupao za omladinske pogone našeg kluba, Mladost Doboj-Kakanj i Rudar Kakanj. U prvoj pripremnoj utakmici je uspio postignuti pogodak na debiju u seniorskom dresu Čelika.

Crno-crvenim momcima su se također pridružila dva juniora našeg tima, Ali Međuseljac (napadač) i Tarik Kovač (bek).

Nema sumnje da će momci spremno dočekati nastavak prvenstva, a već sutra nas očekuje druga pripremna utakmica protiv NK Travnik koja se igra na stadionu Dolac sa početkom od 13:30h.” – navodi se iz NK Čelik Zenica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *