05/10/2024
FB_IMG_1644858269442

Sarajevski premijerligaš Željezničar danas u Jablanici, u sklopu prijateljskog susreta, rezultatom 4:1 savladao drugoligaša Klisa iz Buturović Polja.

Dva gola na meču je postigao igrač koji je na probi u dresu Željeznicara, Ševkija Resić, a jedan drugi novajlija Armin Ćerimagić, dok je pobjedu potvrdio Nedim Mekić iz jedanaesterca.

Šef stručnog štabu Željezničara, Edis Mulalić, nakon utakmice je dao izjavu za medije, a podvukao je da su Resić i Ćerimagić potpisati ugovore sa klubom.

“Ne znam koliko ste upućeni, ali sva ta četiri igrača su Željini igrači, trebali bi biti, tako su mi iz uprave rekli.

I Resić i Ćerimagić, ne znam odakle ta informacija da nije potpisan.

Trebalo bi biti, tako ja imam informaciju. Sportski, ja sam zadovoljan dečkom, valjda su sada ljudi završili te papire.

On radi odlično sa nama, što ne bi ostao, ako to neko dobro odradi.” – rekao je Mulalić.

Inače, 22-godišnji krilni napadač Resić je prethodni angažman imao u dresu prvoligaša BFK Simm-Bau iz Kosove, dok je ranije igrao za Sarajevo, Čelik iz Zenice, Slobodu iz Tuzle, i srbijanski Novi Pazar, te je donedavno bio i mladi reprezentativac BiH.

S druge strane, Ćerimagić je 28-godišnji, također krilni napadač, koji je prethodni angažman imao u redovima prvoligaša Mladosti iz Doboja kod Kaknja, dok ke ranije igrao u Belgiji za Gent i Aalst, u Sloveniji za Muru i Triglav iz Kranja, i u Poljskoj za GKS Katowice i Gornik Zabrze, a bio je svojevremeno i mladi reprezentativac BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *