05/10/2024
Untitledvelez2

Fudbalski klub Velež iz Mostara donio je odluku o utrošku novčanih sredstava koja su proizašla iz akcije koju su organizivali navijači ovog kluba, a koji trenutno žive izvan granica BiH, akcije prikupljanja sredstava za dolazak omladinaca FK “Velež” Mostar u Norvešku, na jedan od najvećih omladinskih turnira koji se tradicionalno održava u toj zemlji, koji se trebao dogoditi 2020. godine.

Naime, iz mostarskog kluba su kroz saopštenje za javnost pojasnili da će sakupljena novčana sredstava, u iznosu od 9.582,30 €, biti utrošena u infrastrukturne radove, s obzirom da je planirano proširivanje prostorija koje omladinske ovog kluba selekcije koriste.

“Na inicijativu RAje koja trenutno živi van domovine, dana 23.02.2020. godine krenulo se s prikupljanjem sredstava za dolazak omladinaca FK “Velež” Mostar u Norvešku, na jedan od najvećih omladinskih turnira koji se tradicionalno održava u toj zemlji.

Nažalost, ubrzo nakon pokretanja akcije počela je pandemija Covid-19, tako da nije bilo moguće održati turnir, pa je, s proglašenjem pandemije 13.03.2020. godine, akcija prekinuta.

Ipak, u nešto više od 15 dana koliko je akcija trajala, prikupljeno je 96.066,14 NOK (norveških kruna, s obzirom da su pokretači akcije bili iz Norveške te su sredstva trebala biti i utrošena u Norveškoj), odnosno, po trenutnom kursu, 9.582,30 €. Donatori su odlučili da sredstva miruju dok ne dođe vrijeme da se iskoriste na drugi način.

Reorganizacijom Omladinske škole “Muhamed Mujić” pred početak sportske sezone 2021/22, i ostvarivanjem dobrih rezultata selekcija u prvom dijelu sezone, donatori su se ponovo javili i iskazali želju da se prikupljena sredstva iskoriste.

U razgovoru sa nadležnima iz Omladinske škole, zajednički je odlučeno da se sredstva utroše u infrastrukturne radove, s obzirom da je planirano proširivanje prostorija koje naše omladinske selekcije koriste.

Iskreno zahvaljujemo Rođenima širom svijeta koji su učestvovali u ovoj akciji. Zajedno smo Velež!” – navodi se iz FK Velež Mostar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *