07/10/2024
IMG_20220305_152604

Navijači NK Travnik su uslijed nezadovoljstva zbog sudijskih odluka na meču šesnaestog kola Prve lige FBiH na domaćem terenu sa Igmanom iz Konjica napustili stadion, a klub iz Travnika objelodanio je saopštenje za javnosti, kao i video zapise spornih studijskih odluka na meču.

“NK Travnik remizirao je u subotu protiv FK Igman Konjic (1:1)
Naši navijači razočarani su napustili stadion zbog brojnih loših sudijskih odluka na štetu našeg kluba. Isto se u mnogim slučajevima dešavalo i u prvom dijelu sezone.

U više navrata naš tim je žestoko oštećen direktnim uticajem na rezultat i stanjem na tabeli našeg kluba. Sigurno je da smo trebali imati mnogo više bodova i bolji plasman.

I pored toga uvijek smo bili dobri domaćini, kako protivničkim ekipama, tako i službenim osobama koje su delegirane na utakmicama NK Travnika.

Tako je bilo u subotu gdje smo pokazali gospodske manire, ali na terenu je to bilo potpuno drugačije.
U prilogu su video snimci situacija koje su išle na štetu našeg kluba od strane sudijske trojke.

Uvjereni smo da se više tu ne radi o slučajnosti, pa se pitamo kome smetamo? Prosudite sami. Pogledajte samo neke od spornih detalja, kako slijedi:

PRVI video. Odbrana vratara gostiju izvan 16 metara, prvi udarac nogom, a drugi udarac odbranjen rukom izvan kaznenog prostora. Sudije nisu dosudile crveni karton vrataru niti su dosudili indirektan udarac. Dosudili su gol-aut❗

DRUGI video. Otvoren đon sa obje noge i start nad našim lijevim bekom Palićem. Pogibeljan start gostujućeg igrača i teža povreda našeg igrača, bez adekvatne sankcije od strane sudije. Za ovakve startove se u modernom nogometu dobija crveni i zabrana nastupa nekoliko kola.

TREĆI video. Namjerno igranje rukom napadača gostiju Blagojevića, koji je do tada imao žuti karton i ovim potezom stekao automatski crveni. Sudije to nisu tako ocijenile.

ČETVRTI video. Visoko podignuta noga i udarac đonom prema našem igraču Obradoviću, bez dosuđivanja faula i ikakve sankcije gostujućem igraču, a odmah zatim dosuđivanja faula gostima iz ničega. Ova situacija je prethodila postizanju pogotka gostiju i poravnanja rezultata.” – navodi se u saopštenju NK Travnik, a video zapise spornih studijskih odluka na meču možete pogledati tako što ćete koristiti sljedeći link:

https://www.facebook.com/138817749955577/posts/1391095721394434/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *