06/10/2024
IMG_20220325_163105

Nogometna U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostila na stadionu “Grbavica” u Sarajevu selekciju Luksemburga, u okviru susreta osmof kola grupe “F” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine.

Bosna i Hercegovina – Luksemburg 1:0

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu nogometna U-21 reprezentacija BiH ugostila je u okviru susreta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine selekciju Luksemburga, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Reprezentacija BiH je napadački ušla u ovaj meč, i već u uvodnim minutama počele stvarati prilike, a u takvoj igri u 6. minuti domaći iz slobodnog udarca dolaze do prednosti od 1:0, strijelac pogotka je bio Bašić, za ujedno i ishod prvog poluvremena.

U nastavku susreta selekcija BiH je imala više od igre i stvorila nekoliko dobrih prilika za novi pogodak međutim, pogodaka ipak više nije bilo, i 1:0 se ispostavilo kao konačan rezultat ovog duela.

Selekcija BiH nakon ove pobjede na svom kontu kvalifikacione grupe sada ima jedanaest bodova te se nalazi na trećoj poziciji, dok je selekcija Luksemburga sada na skoru od jednog osvojenog boda iz sedam odigranih susreta, te se nalazi na posljednjoj poziciji ove grupe.

Tabela grupe “F” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine nakon nepotpunog osmog kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *