06/10/2024
IMG_20220325_220120

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostila je, u okviru prijateljskog susreta, na stadionu „Bilino polje“ u Zenici selekciju Gruzije.

Bosna i Hercegovina – Gruzija 0:1

Na stadionu “Bilino polje” u Zenici nogometna reprezentacija BiH ugostila je u okviru prijateljskog susreta selekciju Gruzije, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Reprezentacija BiH napadački je ušla u ovaj meč i već u uvodnim minutama počela stvarati prilike, međutim, bez promijene rezultata, dok su Gruzijci u rijetko prelazili na protivničku polovinu, te se naposlijetku na odmor između dva poluvremena otišlo pri neriješenom rezultau, onom početnom bez pogodaka.

U nastavku susreta selekcija Gruzije je iz svoje prve prave prilike na meču, koja se dogodila u 49. miniti dolazi i do vodstva od 1:0, strijelac je bio Zvizivadze.

Nakon vodećeg gola Gruzijaca, selekcija BiH pokušavala je doći do izjednačenja, međutim, to se naposlijetku nije dogodilo, i rezultat od 1:0 za goste na kraju je bio konačan rezultat meča.

Selekciju BiH već za četiri dana čela nova prijateljska utakmica, također u Zenici, protivnik izabranicima selektora Ivayla Peteva biće Luksemburg.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *