07/10/2024
IMG-8505e7b429fffaa3bc7faca549fd8776-V

U okviru grupe “E” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine, danas su u Sarajevu, na stadionu “Grbavica”, snage odmjerile ženske nogometne reprezentacije BiH i Azerbejdžana.

Bosna i Hercegovina – Azerbejdžan 1:0

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu danas su u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine snage odmjerile ženske nogometne reprezentacije BiH i Azerbejdžana, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv duel.

Prvo poluvrijeme ovog susreta okončalo se bez pogodaka, s tim da je selekcija BiH bila nešto bolji rival, te je imala i nekoliko dobrih prilika za postizanje pogotka.

U nastavku meča domaće igračice zaigrale su još bolje nego što je to bio slučaj u prvih četrdeset i pet minuta, međutim, i pored nekoliko dobrih prilika za pogodak, mreža selekcije Azerbejdžana ostala je netaknuta sve do 93. minute susreta kada Nikolić pogađa za 1:0 u korist domaće ekipe, a ubrzo se ispostavilo da je taj rezultat bio i konačan epilog duela.

Reprezentacija BiH nakon ovog trijumfa, u svojoj kvalifikacionoj grupi je sada na skoru od sedam osvojenih bodova iz sedam mečeva, dok je Azerbejdžan Na skoru od tri osvojena boda iz šest odigranih mečeva.

Tabela grupe “E” Kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine nakon nepotpunog sedmog kola:

Nakon meča, izjavu za portal sportskevijesti.com dala je i selektorka reprezentacije BiH, Samir Hurem, što možete poslušati i pogledati u sljedećem video prilogu u režiji našeg portala:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *