07/10/2024
FB_IMG_1652550413803

Danas su odigrani mečevi dvadeset i šestog kola Prve lige FBiH, a naročito zanimljivo bilo je na mečevima u Konjicu, i u Gradačcu.

Igman Konjic – Radnik Hadžići 3:0

Na Gradskom stadionu u Konjicu su se danas u okviru dvadeset i četvrtog kola Prve lige FBiH sastali timovi Igmana i Radnika iz Hadžića.

Ekipa Igmana je idealno otvorila meč i pogotkom Bešagića na poluvremenu imala prednost rezultatom 1:0, a u drugom poluvremenu su domaći golovima Ćubare i Ljuce došli i do 3:0, odnosno, do pobjede tim rezultatom.

Ovom pobjedom Igman je ostao lider prvenstvene tabele, dok je Radnik sada na jedanaestoj poziciji ovosezonskog prvenstva.

Zvijezda Gradačac – Jedinstvo Bihać 5:0

Na stadionu “Banja Ilidža” u Gradačcu danas su se u okviru dvadeset i šestog kola ovosezonskog izdanja Prve lige FBiH sastali timovi Zvijezde i Jedinstva iz Bihaća.

Zvijezda je bolje ušla u ovaj duel i golovima Huseinbašića i Živkovićča na poluvremenu imala vodstvo od 2:0, za ujedno i ishod prvog popluvremena, a da bi u nastavku još tri lopte završile u golu ekipe Jedinstva, redom su za Zvijezdu pogađali Huseinbašić, Mujčić i Demirci za konačnih 5:0, za visoku pobjedu tima iz Gradačca.

Ovom pobjedom Zvijezda je sada na jedanaestoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Jedinstvo ostalo na petnaestoj poziciji tabele ovosezonskog prvenstva.

Današnji rezultati dvadeset i šestog kola Prve lige FBiH:

Tabela nakon nepotpunog dvadeset i šestog kola Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *