07/10/2024
IMG_20220516_104558

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu odigrano je finale U-17 Evropskog prvenstva za žene, sastale su se reprezentacije Njemačke i Španije.

Njemačka – Španija 2:2 (jedanaesterci 3-2)

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu, u okviru finalnog meča U-17 Evropskog prvenstva za žene, snage su odmjerile nogometne reprezentacije Njemačke i Španije, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv duel.

Selekcija Njemačke bolje je otvorila meč, i pogotkom Stoldt u 15. minuti došla do prednosti od 1:0, međutim, Španija pogotkom Artero u 28. minuti poravnava na 1:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku Španjolke u 63. minuti pogotkom Camacho dolaze do prednosti rezultatom 2:1, no Njemačka u 86. minuti pogotkom Alber dolazi do poravnanja na 2:2, što je bio konačan rezultat meča, te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

U seriji udaraca sa jedanaest metara uspješnija je bila Njemačka, čija je golmanica Boettcher odbranila tri udarca selekciji Španije, te su Njemice rezultatom 3:2 došle do konačnog trijumfa.

Njemačka je tako odbranila naslov prvaka Evrope za kadetski uzrast, osvojen 2019. godine, a ujedno izborila i nastup na Svjetskon prvenstvu u Indiji, kao i selekcija Špsnije kao drugoplasirana na ovom prvenstvu Evrope, te selekcija Francuske koja je Evropsko prvenstvo završila na trećem mjestu.

U sljedećem video prilogu u režiji portala sportskevijesti.com, možete pogledati dio atmosfere koju su na pravili navijači i reprezentativke Njemačke nakon finalnog meča i pobjede nad Španijom:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *