06/10/2024
IMG_20220520_003835

Odigran je meč finala ovosezonskog Kupa BiH, meč u Zenici, između Sarajeva i Veleža iz Mostara.

Sarajevo – Velež Mostar 0:0 (jedanaesterci 3:4)

Na stadionu “Bilino Polje” u Zenici večeras je odigran meč finala Kupa BiH između Sarajeva i Veleža iz Mostara, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

U prvom poluvremenu Sarajevo je imalo više od igre i veći broj izglednijih prilika, od toga tri stopostotne, ali su mreže nakon isteka prvih četrdeset i pet minuta ipak mirovale.

Drugo poluvrijeme je počelo opreznije na obje strane, pa u prvih petnaestak minuta nije bilo prilika na obje strane, da bi potom Velež preuzeo posjed lopte, i imao nekoliko obećavajućih napada, no ni u drugom poluvremenu nije bilo pogodaka, i susret se okončao rezultatom 0:0, te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Nakon jedanaesteraca uspješniji je bio Velež, čiji je golman Bogdanović odbranio dva udarca igračima Sarajeva, Varešanoviću i Oremušu, i slavlje Mostaraca moglo je početi, s obzirom da su osvojili svoj prvi Kup BiH u klupskoj historiji.

Nakon utakmice uslijedila je ceremonija proglašenja pobjednika, a pehare i medalje finalistima su uručili predsjendik NS/FS BiH Vico Zeljković, potpredsjednik Irfan Durić, generalni sekretar Adnan Džemidžić i savjetnik predsjednika Marko Miličić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *