06/10/2024
FB_IMG_1653728002399

Ubiratan Brandao de Souza, sinoć je, u okviru trideset i trećeg kola Premijer lige BiH, protiv Sarajeva i trijumfa rezultatom 3:0, odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Veleža iz Mostara.

Brandao je za Velež upisao 165 nastupa, postogao 52 pogotka, i dodao 21 asistenciju, u periodu od 1. septembra 2017. godine kada je stigao u klub.

Ovaj igrač imao je veliki doprinos za mostarski klub tokom pet godina boravka, između ostalog, u periodu kada se Velež borio za opstanak u Prvoj ligi FBiH, potom, ogroman doprinos pri ulasku u Premijer ligu BiH, zatim je postigao prvi gol u evropskim klupskim takmičenjima nakon mnogo godina, nadalje pogodak u gradskom derbiju protiv Zrinjskog, realizovao odlučujući jedanaeaterac protiv Sarajeva za osvajanje trofeja Kupa BiH, ovog trofeja nakon 36 godina dugog čekanja te još mnogo postignuća.

Inače, Brandao je 26-godišnji krilni napadač, karijeru je započeo u Brazilu, u tamošnjem klubu Galicia BA, u ovoj državi je prije dolaska u Velež još igrao i za Aracatubu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *