04/10/2024
FB_IMG_1653843248975

Iz FK Sloboda Novi Grad oglasili su se saopštenjem za javnost u kojem se tvrdi da trenutno niko ne zna ko će iz Prve lige RS izboriti plasman u Premijer ligu BiH, kao i da li će se uopšte ijedan tim plasirati, odnosno, da postoji i mogućnost da u Premijer ligi BiH ostane Radnik iz Bijeljine ili Rudar iz Prijedora, timovi koji su inače ispali iz najjačeg ranga nogometnog takmičenja u BiH.

“Prvenstvena sezona 2021/22 je okončana, a naša SLOBODA završila je na 3.mjestu.

Na utakmici u Prnjavoru naši momci propustili su da realizuju dva jedanaesterca i sijaset velikih prilika, te su samim tim u posljednjem kolu ispustili 2.mjesto ekipi Sloge iz Doboja.

U narednom periodu definitivno će biti poznat putnik u Premijer ligu, ali ostaje žal zbog velike šanse i loše sreće za naše momke na meču u Prnjavoru.

Još nije poznato ko je novi učesnik Premijer lige iz naše lige (Prve lige RS), nije poznato ko je dobio licencu za Premijer ligu (krajnji rok je 6.jun). Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske odlučuje da li će Krupa, Sloga, Sloboda, Zvijezda 09 biti novi premijerligaš ili će taj status zadržati Radnik ili Rudar.

Opcija je za sada nekoliko. Nastavlja se nešto što niko nije želio da se desi. Jedna velika blamaža fudbala Republike Srpske.

FK “Sloboda” će u narednim danima sazvati konfereciju za medije i obavijestiti o daljim dešavanjima u klubu.

Kada se podvuče crta, ova sezona ostaće upamćena kao jedna od najboljih u istoriji kluba, odnosno ova generacija ostavila je veliki trag.

Činjenica da je Sloboda, uz banjalučki Željezničar, nastupala sa najmlađim timom u ligi (prosjek 21,4 godine) dodatno daje na značaju visokom plasmanu.

Mladi momci koji su sa ponosom nosili dres Slobode ove sezone, svojim lepršavim izdanjima na terenu, ali i ponašanjem van terena, pobrali su mnoge simpatije Novljana i svih zaljubljenika u fudbal na ovim prostorima.

Bilo je zadovoljstvo i uživanje u igrama Alvareza, Trake, Kesića, Lalića, Nuhanovića, Dodiga, Raševića, Genara Lellija, Ljube Kovačevića, Mile Kovačevića, Abrega, Samardžića, Smajića, Bogućanina, Bandića, Stojnića, Bobaja, Radišića, Senića, Šumića, Stanića…

Ne zaboravljamo i doprinose iz prvog dijela sezone Alispahića, Damiana Alegrea, Mehića, Sadžaka, Torresa… Hvala vam što ste donijeli radost pristalicama Slobode, hvala vam za svaki trud i zalaganje koje ste pružili za rezultat Slobode…

U bilo kojem takmičenju naš klub bude učestvovao u narednoj sezoni, jedno je sigurno – SLOBODA se vratila u sam vrh fudbala Republike Srpske, SLOBODA je ponovo glavna tema fudbalske javnosti Srpske i brojnih medija. SLOBODA nastavlja dalje putem prosperiteta, marljivog rada, entuzijazma i uspjeha.
Hvala svim našim navijačima na vjernosti i podršci!
SLOBODA JE VJEČNA!” – navodi se u saopštenju FK Sloboda Novi Grad.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *