07/10/2024
FB_IMG_1654762120632

Remake sarajevskog gradskog derbija između Željezničara i Sarajeva odigran je sa identičnim akterima derbija koji se igrao 2. maja 1996. godine, a meč je tada okončan rezultatom 1:1, identično kao i sada.

U 56. minuti Amar Ferhatović je nakon asistencije Nedima Gogalića pogodio za vodstvo Sarajeva, a nogometaši Željezničara pogodak postižu u posljednjim sekundama utakmice preko Hadisa Zubanovića za konačan rezultat 1:1, za dakle neriješen krajni rezultat.

Plan je bio da se pobjednik odluči nakon izvođenja jedanaesteraca, ali jedanaesteraca na kraju nije bilo, jer su igrači oba tima odlučili da ovakva utakmica ne treba imati pobjednika, već da su pobjednici svi oni koji su se odazvali i odlučili pomoći onima kojima je pomoć zaista potrebna.

Inače, važno je istaći, ovaj meč je organizovan od strane organizacije pomozi.ba, prevashodno najveće zasluge u organizaciji imao je Jasmin Ligata, poznati novinar, i član ovog udruženja, a sa ciljem da se prikupljena sredstva od meča usmjere za pomoć građanima kojima je pomoć najpotrebnije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *