29/09/2024

Na prestižnom ATP Masters turniru iz serije 1000, Indian Wellsu, odigrani su mečevi osmine finala, u kojima pored nekih očekivanih rezultata, za iznenađenje se pobrinuo australijanac Nick Kyrgios izbacivši iznenađujuće lahko drugog igrača svijeta Novaka Đokovića pobjedom od 2:0 u setovima.

U derbiju starih rivala, nekada prvog i drugog igrača svijeta, meču između Federera i Nadala, slavio je švicarac, pobijedivši sa 2:0 u setovima.

Od ostalih mečeva osmine finala ovog turnira iz serije 1000, pobjede su zabilježili još i japanac Nishikori protiv amerikanca Younga (2:0), amerikanac Sock pobijedio je tunižanina Jazirija (2:1), austrijanac Thiem pobijedio je Monfilsa iz Francuske (2:0), Wawrinka je nakon preokreta slavio protiv japanca Nishioke dobivši 2:1 u setovima, urugvajac Cuevas pobijedio je belgijanca Goffina (2:1), i konačno, španac Carreno-Busta nije imao većih problema protiv srbijanca Lajovića dobivši ga sa 2:0 u setovima.

Danas su na rasporedu mečevi četvrtine finala u kojima se sastaju Carreno-Busta i Cuevas, Wawrinka i Thiem, Sock i Nishikori, te Federer i Kyrgios.

Kao najveći favoriti za osvajanje ovog prestižnog turnira upravo su Federer i Wawrinka, dok kao favoti iz sjene nameću se Nishikori i dosadašnje najveće iznenađenje turnira Nick Kyrgios koji je savladao drugog igrača svijeta u ovom trenutku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *