05/10/2024
IMG_20220705_005507

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Sarajevu, u okviru šestog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Indoneziji, Japanu i na Filipinima, savladala selekciju Bugarske.

Ovim susretom ujedno je i završen drugi krug kvalifikacija, a selekcija BiH se ovom pobjedom plasirala u finalnu rundu kvalifikacija za prvenstvo svijeta.

Poznati su svi protivnici selekcije BiH u finalnoj fazi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a to su Francuska, Crna Gora i Mađarska, pored Litvanije i Češke Republike koje su također uz selekciju BiH izborila narednu fazu kvalifikacija.

Također je poznat startni izgled tabele novoformirane grupe, odnosno, poznato je sa kakvim bodovnom stanjem u ovu fazu kvalifikacija ulazi svaka od šest reprezentacija.

Tako Francuska i Litvanija imaju po 11 bodova, Crna Gora ima 10 bodova, dok po 9 bodova imaju Češka Republika, BiH i Mađarska, a tri prvoplasirane selekcije će po završetku kvifikacija izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo.

Reprezentacija BiH u novoformiranoj grupi kvalifikacija neće igrati protiv Litvanije i Češke Republike, sa kojima će vrijediti međusobni omjeri iz ranije runde kvalifikacija, a po dva puta će snage odmjeriti sa Francuskom, Crnom Gorom i Mađarskom, po jednom kući i u gostima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *