06/10/2024
IMG_20220721_210201

Velež iz Mostara i Tuzla City odigrali su svoje prve mečeve drugog pretkola Konferencijske lige, Mostarci u Sarajevu protiv Hamrun Spartans sa Malte, a Tuzlaci u gostima sa holandskim klubom AZ Alkmaar.

Velež Mostar – Hamrun Spartans (Malta) 0:1

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu Velež iz Mostara je odigrao prvi meč drugog pretkola Konferencijske lige protiv Hamrun Spartsns sa Malte, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Suaret nije mogao početi bolje po goste sa Malte, koji u 30. minuti dolaze do prednosti od 1:0, strijelac je bio Guillaumier, ujedno i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku susreta obje ekipe su igrale napadački, sa željom da postignu pogodak, međutim, pogodaka više nije bilo, i rezultat od 1:0 ispostavio se kao konačni.

Ovim trijumfom Hamrun Spartans je napravio značajan posao pred revanš meč, koji se za sedam dana igra na Malti, dok Velež za prolaz u narednu rundu takmičenja mora ostvariti trijumf od dva gola razlike.

AZ Alkmaar (Holandija) – Tuzla City 1:0

Večeras je odigran prvi susret drugog pretkola Konferencijske lige između AZ Alkmaar iz Holandije i Tuzla City.

Ekipa AZ Alkmaar bolje je ušla u meč, i u 12. minuti pogotkom De Vitta iz jedanaesterca povela sa 1:0, za ujedno i ishod prvog poluvremena.

U nastavku meča AZ je bio bolji tim na terenu, međutim, Holanđani nisu bolju igru uspjeli potvrditi novim pogotkom, te je rezultat od 1:0 naposlijetku bio i konačni epilog meča.

AZ Alkmaar je ovim trijumfom stekao prednost pred revanš koji se igra za sedam dana u Sarajevu, gdje i Tuzla City svakako ima čemu da se nada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *