29/09/2024

Širom kontinenta ovog se mjeseca igraju mečevi evropskih nogometnih klupskih takmičenja, konkretno, mečevi pretkola Lige evropskih prvaka, Evropske lige, i Konferencijske lige.

Sve evropske države imaju svoje predstavnike u ovim takmičenjima, no ono što je zanimljivo i što smo za temu uzeli mi sa portala sportskevijesti.com, jeste nacionalno prvenstvo jedne od država u Evropi koje sačinjavaju isključivo amaterski nogometni klubovi, u pitanju je San Marino.

Shodno tome, istražili smo kako se zapravo finasiraju klubovi u ovoj državi, i došli do saznanja da se ti klubovi finansiraju isključivo iz budžeta Nogometnog saveza ove države.

Naime, San Marino ima nacionalno prvenstvo koje broji petnaest klubova, te ovu državu na međunarodnoj evropskoj sceni svake godine predstavljaju dva najbolje plasirana kluba na prvenstvenoj tabeli po završetku sezone, kao i pobjednik nacionalnog kupa.

U nedavnom razgovoru sa novinarom portala sportskevijesti.com, aktuelni šef stručnog štaba kluba Tre Penne iz San Marina, Stefano Ceci, objasnio je kako funkcioniše njegov, te ostali nogometni klubovi u ovoj državi, a što možete poslušati u sljedećem video prilogu u režiji našeg portala:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *