06/10/2024
IMG_20220810_204315

U Zenici je odigran zaostali meč prvog kola Premijer lige BiH, u Sarajevu su snage odmjerili Sarajevo i Tuzla City.

Sarajevo – Tuzla City 1:5

Na stadionu “Bilino Polje” u Zenici večeras je odigran zaostali meč prvog kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Tuzla City, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Suaret je počeo ofanzivom Tuzla City, koja već u 9. minuti dolazi do vidstva od 1:0, strijelac gola bio je Mehidić.

I nakon stečenog vodstva, Tuzlaci su bili opasniji tim na terenu, a to im se u 42. minuti isplatilo, kada su izborili jedanaesterc, koji je za 2:0 i ujedno ishod prvog poluvremena, uspješno realizovao Mišić.

U nastavku susreta Tuzla City je tek po izvođenju lopte sa centra postigla i treći gol, te povela sa 3:0, strijelac gola bio je Coulibaly.

Nakon trećeg gola gostiju, kada se činilo da po Sarajevo gore biti ne može, ispostavilo se da može, i to u vidu četvrtog gola Tuzlaka, za vodstvo od 4:0, a loptu je u vlastitu mrežu u 83. minuti pospremio Đokanović.

No nintu jije bio kraj mukama Sarajeva, s obzirom da s u 90. minuti primili i peti pogodak, za vodstvo Tuzla City od 5:0 bio je Smailagić, a Sarajlije u narednom napadu preko Čatakovića postižu počasni pogodak za smanjenje vodstva gostiju na 5:1, za ujedno i krajnji ishod ovog duela.

Nakon ove pobjede Tuzla City je na petoj poziciji prvenstvene tabele, dok je nakon svog najtežeg prvenstvenog poraza u klupskoj historiji, Sarajevo sada na drugoj poziciji tabele ovosezonskog prvenstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *