07/10/2024
IMG_20220820_180212

Odigrana su dva današnja susreta šestog kola Premijer lige BiH, tačnije, susreti u Novom Gradu, i u Srebreniku.

Borac Banjaluka – Željezničar Sarajevo 2:1

Na stadionu “Mlakve” u Novom Gradu danas su se u okviru susreta šestog kola Premijer lige BiH sastali timovi Borca iz Banjaluke i Željezničara iz Sarajeva.

Ekipa Borca je od početka meča bila bolji rival i stvarala prilike, a u 14. minuti su Banjalučani poveli sa 1:0, loptu je u vlastitu mrežu pospremio igrač Željezničar Vego, da bi u 41. minuti bilo i 2:0 za Borac, steijelac za, ujedno i rezultat prvog poluvremena bio je Vojinović.

U nastavku meča, u 77. minuti Željezničar pogotkom Štilića iz jedanaesterca smanjuje prednost Banjalučana na 2:1, a taj rezultat se kasnije ispostavio i kao konačan na ovom susretu.

Borac je ovim trijumfom sada na trećoj poziciji na tabeli, dok je Željezničar nakon remija sada petoplasirani tim prvenstva.

Tuzla City – Leotar Trebinje 4:1

Gradski stadion u Srebreniku danas je bio mjesto susreta šestog kola Premijer lige BiH, sastali su se Tuzla City i Leotar iz Trebinja.

Meč između dva kluba je od svog samog početka išao na stranu Tuzlaka, koji su već u 3. minuti Coulibaly, potom u 21. minuti Kuzmanović Tuzlacima povećao vodstvo na 2:0, u 32. minuti Mišić svojim golom donosi prednost za Tuzla City od 3:0, da bi rezultat prvog poluvrenena od 4:0 za domaće postavio Nargalić, da bi u nastavku Leotar u 91. minuti pogotkom Pervana smanjio prednost domaćih na 2:1, a upravo taj rezultat se kasnije ispostavio i kao konačan na ovom duelu.

Tuzla City je ovim trijumfom sada na prvom mjestu prvenstvene tabele, dok je Leotar nakon poraza ostao na pretposljednjoj poziciji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *