06/10/2024
IMG_20220822_173006

Fudbalski klub Sarajevo je poslušao glas svojih navijača i zvanično raskinuo ugovor sa svojim prvotimcem Rifetom Kapićem.

Naime, navijači FK Sarajevo tražili su od Kapića da napusti redove kluba nakon što je promašio jedanaesterac na meču u Zenici protiv Slobode iz Tuzle u šestom kolu Premijer lige BiH, a nakon toga igrač je od kluba zatražio raskid ugovora, što je klub i prihvatio, i tako ujedno poslušao i svog igrača i glas navijača.

“Rifet Kapić sporazumno su raskinuli ugovor koji je važio do 31. maja 2023. godine. Nakon utakmice protiv Slobode, igrač se obratio klubu sa zahtjevom za raskid saradnje, a isti je prihvaćen od strane kluba.  

Kapić je nastupao za juniore FK Sarajevo prije nego što je ostvario zapaženu internacionalnu karijeru. Za seniore bordo kluba nastupao je u dva mandata, a u onom prvom 2019. godine bio je član zlatne generacije koja je osvojila prvu duplu krunu u historiji kluba. Ukupno je u dresu Sarajeva odigrao 47 utakmica postigavši 3 pogotka.” – navodi se iz FK Sarajevo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *