29/09/2024

Odigrana su dva današnja meča desetog kola Premijer lige BiH, mečevi u Doboju kod Kaknja, i u Posušju.

Igman Konjic – Leotar Trebinje 3:1

Na stadionu “MGM Farm Arena” u Doboju kod Kaknja danas su se u okviru desetog kola Premijer lige BiH sastali timovi Igmana iz Konjica i Leotara iz Trebinja.

Ekipa Igmana idealno je otvorila meč i pogotcima Ramića u 31. i 37. minuti došla do vodstva od 2:0, međutim, Leotar u 45. minuti pogotkom Todorovića smanjuje prednost domaćih na 2:1 za ujedno i rezultat prvog poluvremena, da bi u nastavku tim iz Konjica trećim pogotkom Ramića u 60. minuti došao do 3:1, što je bio i konačni epilog ovog duela.

Igman je sa ovom pobjedom sada na pretposljednjoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Leotar nakon poraza sada posljednjeplasirani tim prvenstva.

Posušje – Zrinjski Mostar 0:1

Na stadionu “Mokri Dolac” u Posušju, danas su se u okviru desetog kola Premijer lige BiH sastali timovi Posušja i Zrinjskog iz Mostara.

Ekipa Zrinjskog idealno je otvorila meč i pogotkom Jakovljevića u 6. minuti došla do vodstva od 1:0, a taj rezultat se kasnije ispostavio, ne samo ishodom prvog poluvremena, već i čitavog meča.

Zrinjski je sa ovom pobjedom sada na šestoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Posušje nakon poraza sada osmoplasirani tim prvenstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *