06/10/2024
FB_IMG_1663172194288

Odigrana su dva današnja zaostala meča trećeg kola Premijer lige BiH, mečevi u Doboju kod Kaknja, i u Banovićima.

Igman Konjic – Tuzla City 3:2

Na stadionu “MGM Farm Arena” u Doboju kod Kaknja danas su se u okviru zaostalog susreta trećeg kola Premijer lige BiH sastali timovi Igmana iz Konjica i Tuzla City.

Ekipa Igmana idealno je otvorila meč i pogotkom Durakovića u 21. minuti došla do vodstva od 1:0, međutim, Tuzla City u 26. minuti pogotkom Pantelića poravnava rezultat na 1:1, za ujedno i rezultat prvog poluvremena, uz podatak da je ekipa iz Tuzle u 39. minuti ostala sa igračem manje, s obzirom da je crveni karton dobio Mehidić, da bi u nastavku tim iz Konjica pogotkom Ramića u 74. minuti došao do prednosti od 2:1, potom u 78. minuti Igman ostaje sa igračem manje, s obzirom da je crveni karton dobio Alagić, a to Tuzlaci u 81. minuti koriste i golom Smajlagića poravnavaju na 2:2, no u 83. minuti tim iz Konjica pogotkom Bodula dolazi do vodstva od 3:2, što je bio i konačni epilog ovog duela.

Igman je sa ovom pobjedom sada na osmoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Tuzla City i nakon poraza ostala prvoplasirani tim prvenstva.

Sloboda Tuzla – Velež Mostar 1:1

U Banovićima su se danas u okviru zaostal0g susreta trećeg kola Premijer lige BiH sastali timovi Slobode iz Tuzle i Veleža iz Mostara.

Prvo poluvrijeme ovog duela okončalo se bez pogodaka, a u nastavku je ekipa Slobode u 48. minuti došla do vodstva od 1:0, strujwlac pogotka bio je Vranješ, da bi Mostarci u 66. minuti poravnali rezultat na 1:1, na način da je vlastitu mrežu zatresao igrač Slobode Devedžić, a taj rezultat se kasnije ispostavio i kao konačni.

Ovom podjelom bodova Sloboda je sada na desetoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Velež nakon remija sada devetoplasirani tim prvenstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *