29/09/2024

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine u ženskom seniorskom nogometu, ekipa SFK 2000 Sarajevo, ugostila je danas u Sarajevu, u okviru posljednjeg pretkola Lige evropskih prvaka, ekipu švicarskog Zuricha.

SFK 2000 Sarajevo – Zurich 0:7

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu odigran je orvi susret posljednjeg pretkola Lige evropskih prvaka između ekipa SFK 2000 Sarajevo i švicarskog Zuricha, a ekipa portala sportskevijesti.com tim povodom je posjetila ovo sportsko zdanje i popratila zanimljiv duel.

Ovaj je duel je od svog početka, pa do svog kraja, proticao u nadmoći švicarske ekipa, koja je pogotcima Humm 6. minuti, potom u 17. minuti, te Vetterlein 45. minuti već na poluvremenu imala prednost od 3:0, i već tada je i pobjednik “de facto” bio riješen.

U nastavku susreta Humm je u 64. minuti povisila vodstvo svog tima na 4:0, zatim Vetterlein u 80. minuti povećava na 5:0, nadalje Wos 87. minuti donosi gošćama i 6:0, te u 90. minuti nogometašica SFK 2000 Sarajevo, Spahić, posprema lopu u vlastitu mrežu za 7:0, što je bio i konačan epilog ovog duela.

Pobjednik ovog dvomeča će ostvariti plasman u grupnu fazu Lige evropskih prvaka, a nakon prvog meča prvakinje Bosne i Hercegovine faktički su bez šansi za takvo što.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *