29/09/2024

Odigrani su i preostali mečevi današnjeg programa trinaestog kola Premijer lige BiH, u Sarajevu su snage odmjerili Željezničar i Zrinjski iz Mostara, te u Zenici Sarajevo i Borac iz Banjaluke.

Željezničar Sarajevo – Zrinjski Mostar 0:1

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu danas je odigran meč trinaestog kola Premijer lige BiH između Željezničara i Zrinjskog iz Mostara, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Susret je počeo napadačkom igrom Željezničara, čiji su igrači počeli stvarati šanse za gol, međutim, do gola nakon kontra napada dolaze Mostarci, odnosno, Tičinović je u 30. minuti postigao pogodak za vodstvo svog tima od 1:0, i za ujedno i ishod prvog poluvremena.

U nastavku susreta Željezničar je imao više od igre, stvarao šanse, međutim, pogodaka više nije bilo, i rezultat iz prvog poluvremena naposlijetku je bio i konačni na meču.

Nakon ove pobjede Zrinjski je sada na drugoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Željezničar nakon poraza sada na poziciji tabele ovosezonskog prvenstva.

Sarajevo – Borac Banjaluka 1:0

Na stadionu “Bilino Polje” u Zenici danas su se u okviru susreta trinaestog kola Premijer lige BiH sastali Sarajevo i Borac iz Banjaluke.

Poslije prvog poluvrenena nije bilo pogodaka, a u nastavku Sarajevo u 58. minuti pogotkom Varešanovića dolazi do prednosti od 1:0, a taj rezultat maposlijetku se ispostavio i kao konačni na meču.

Nakon ovog trijumfa Sarajevo je sada na šestoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Borac poslije poraza sada na četvrtoj poziciji ovosezonskog prvenstva.

Tabela nakon nepotpunog trinaestog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *