29/09/2024

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, današnjim trijumfom u hotelu “Hills” na Ilidži, nad Egiptom u okviru polufinalnog meča, izborila je finale Svjetskog prvenstva, trinaestog prvenstva svijeta po redu, koje se ove godine održava u Sarajevu.

BiH – Egipat 3:0

U dvorani hotela “Hills” na Ilidži danas je odigran meč polufinala Svjetskog prvenstva koje se ove godine održava u Sarajevu, između reprezentacija BiH i Egipta.

Selekcija BiH kontrolisala je ovaj duel od samog početka pa do kraja, i savladala selekciju Egipta rezultatom 3:0 u setovima, te tako izborila svoje šesto uzastopno finale Svjetskog prvenstva, odnosno, automatski osigurala minimalno srebrnu medalju.

Protivnik reprezentaciji BiH u finalu Svjetskog prvenstva biće bolji iz polufinalnog meča između Irana i Brazila, koji se, u dvorani hotela “Hills” na Ilidži, igra večeras sa početkom u 19 sati.

Finalni susret, kao i susret za treće mjesto, inače su na rasporedu u petak, 11. novembra, također u dvorani hotela “Hills” na ilidži, nakon čega će Svjetsko prvenstvo i zvanično biti završeno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *