20/09/2024

Kako je italijanska Serie A jedna od pet najjačih nogometnih liga na svijetu, tako je i italijanska Serie B jedna od najjačih svjetskih drugih liga, odnosno, drugi rang nogonetnog takmičenja u Italiji spada prema kvaliteti među pet najjačih drugih razreda nogometa u svijetu.

Ono što je, između ostalog, veoma zanimljivo a vezano za ovosezonsko izdanje italijanske Serie B, jeste podatak koji našim uvaženim čitaocima donosimo mi sa portala sportskevijesti.com, a koji govori da su glavni treneri trećine klubova, preciznije, šest od dvadeset klubova učesnika prvenstva, zapravo bivši reprezentativci Italije iz generacije koja je 2006. godine u Njemačkoj postala prvak svijeta.

Tako je bivši golman Gianuigi Buffon glavni trener Parme, bivši defanzivac Fabio Cannavaro sa klupe predvodi Bennevento, bivši defanzivac Fabio Grosso predvodi Frosinone, nekadašnji napadač Filippo Inzaghi je glavni trener Reggine, nekadašnni napadač Alberto Gilardino je glavni trener Genoe, dok bivši vezista Danielle de Rossi sa klupe predvodi Spal, što govori, da stvar bude do kraja zanimljiva, da su kroz prizmu današnjih trenera pomenutih klubova italijanske Serie B, istovremeno zastupljene sve pozicije u timu italijanske reprezentacije iz 2006. godine, odnosno, tadašnjeg svjetskog prvaka.

Svi ovi treneri nekada su, tokom svojih igračkih karijera, bili reprezentativci Italije, i sva šestorica su bili dio tima reprezentacije ove države 2006. godine, te su sva šestorica podigli trofej namijenjen prvaku svijeta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *