06/10/2024
IMG_20221225_190632

U dvorani “KSC Skenderija” u Sarajevu današnjim susretima završen je jubilarni 30. Memorijalni turnir u malom nogometu, „Asim Ferhatović Hase“.

Na turniru koji se tradicionalno igra u čast jednog od najboljih bosanskohercegovačkih nogometaša svih vremena učestvovalo je osam ekipa, koje su bile podijeljene u dvije grupe:

GRUPA A : FK Sarajevo, FK Bosna (Austrija), NK Vlašić i FK Unis Vogošća

GRUPA B: FK Vratnik Sarajevo, FK Igman Konjic, FK Famos Hrasnica i FK Željezničar Sarajevo

Nakon odigranih mečeva grupne faze, prvo mjesto u grupi A zauzeo je FK Unis Vogošća, dok je u grupi B prvo mjesto zauzeo FK Famos Hrasnica, i tako su ovi timovi izborili finale, gdje je naposljetku pobjedu ostvario FK Unis.

Osvajač turnira je, dakle, FK Unis Vogošća, drugoplasirani je FK Famos Hrasnica, dok je treće mjesto zauzeo FK Željezničar Sarajevo, koji je u susretu za treće mjesto nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladao FK Bosna (Austrija).

Pored rezultata, ono što je bitno istaći, a vezano za turnir, jeste i izuzetno dobra posjeta publike u dvorani “D1 Skenderija” i drugi zaredom, odnosno, dvorana je i danas bila ispunjena publikom gotovo do posljednjeg mjesta.

U sljedećem video prilogu u režiji portala sportskevijesti com, pogledajte kako je, tokom same završnice turnira, izgledala centralna tribina dvorane “D1 Skenderija”, s obzirom da je reporter našeg portala sa lica mjesta zabilježio kadrove:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *