06/10/2024
IMG_20230105_123922

Fudbalski klub Sloboda iz Novog Grada zvanično se razišao sa šefom stručnog štaba svog prvog tima, Darkom Vojvodićem, a iz ovog kluba su naveli i razloge takve situacije.

“Daleka fizička udaljenost od rodnog mjesta (Foča) i porodični razlozi (zdravstveno stanje užeg člana porodice) uticali su na to da gospodin Vojvodić ne nastavi posao kod nas, ali je dosadašnji trener istakao da će u bilo kom drugom obliku biti uvijek tu da pomogne Slobodi.

Nakon što je 1.jula prošle godine objelodanjeno da je poznato trenersko ime novi strateg „Crvenih“, bilo je jasno koje su namjere Slobode, a to je da se nakon šokantnog prvenstvenog poraza u posljednjem kolu prošle sezone u Prnjavoru od LJubića i „ispuštanjem“ plasmana u Premijer ligu BiH u samom finišu, klubu vrati samopouzdanje, pobjednički mentalitet i da se ne odustaje od primarnog cilja – titule i plasmana u najviši rang državnog takmičenja.

Svojim angažmanom na „Mlakvama“, Vojvodić je predanim radom, disciplinom i znanjem podigao ekipu, te je naš tim, uz Krupu, najozbiljniji favorit za plasman u Premijer ligu, a po mnogima, Sloboda je u prvom dijelu sezone igrala najljepši fudbal.

U 17 odiganih kola, Vojvodićevi puleni su ostvarili 13 pobjeda, 3 remija i samo jedan poraz, što je bilo dovoljno da se na zimsku pauzu ode sa 2.mjesta, sa svega četiri boda zaostatka za jesenjim prvakom Krupom.

Naš tim je primio svega 5 golova, što nas svrstava u najbolju odbranu Prve lige Republike Srpske.

Darko Vojvodić je najveće trenersko ime koje je vodilo naš klub, a osim zavidnog fudbalskog znanja i bogate trenerske karijere, 52-godišnji Fočanin se pokazao i kao veliki čovjek, istinski šmeker i blagonaklonog odnosa prema Novljanima, koji su ga za kratko vrijeme prihvatili, zavoljeli i koji će uvijek biti tu da ga otvorenog srca dočekaju u gradu na Uni i Sani.

Vrata stadiona „Mlakve“ za gospodina Vojvodića uvijek su otvorena, a Fudbalski klub „Sloboda“ mu se ovom prilikom zahvaljuje na saradnji uz želju da i u budućnosti postiže sjajne rezultate, kako na ličnom, tako i na sportskom planu.

U narednim danima oglasićemo se i obavijestiti javnost ko će biti novi šef struke našeg kluba.” – stoji u saopštenju FK Sloboda Novi Grad.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *