30/09/2024

Rukometni savez RS, na čelu sa predsjednikom Marinkom Umičevićem, osudio je prijetnje mladom rukometašu Milošu Čekiću, članu RK Iskra iz Bugojna.

“Najoštrije osuđujem ovakve gnusne napade na rukometaša Miloša Čekića kojem mi, u Rukometnom savezu RS-a, dajemo maksmimalnu podršku.

Istovremeno mu nudimo svaku vrstu pomoći kako bismo ga zaštitili od brojnih neprijatnosti gdje mu čak prijete i smrću, što je za svaku osudu. Ovim putem pozivam članove Upravnog odbora RS BiH iz RS-a da također uzmu u zaštitu Miloša Čekića, a to tražimo i od komesara za takmičenje.

Ukoliko se ne zaustave prijetnje bit ćemo prinuđeni da donesemo odluku da naši klubovi ne nastave takmičenje u Premijer ligi BiH.

Istovremeno očekujemo da se i on sam izjasni da li će ostati u Rukometnom klubu Iskra.

Ako ne želi mi ćemo mu pomoći da pronađe drugi klub u RS-u.

Ovo ujedno treba da bude pouka i drugim našim igračima kada donose odluku gdje će igrati rukomet.” – navodi se u saopštenju RS RS.

Inače, Čekić je na svom Instagram profilu uputio čestitku povodom 9. januara, neustavnog Dana RS, i zbog toga se našao na udaru kritika navijača Iskre iz Bugojna, ali i širom BiH, te su mu tom prilikom prijetili i smrću.

Saopštenjem za javnost povodom novonastale sutuacije reagovao je i Rukomet i klub Iskra iz Bugojna, što prenosimo nadalje u tekstu:

“Dana 11.01.2023.godine u 16 sati održana je vanredna sjednica Upravnog odbora MRK Iskra.

Tim povodom oglašavamo se o krajnje neugodnoj situaciji u čijem fokusu se našao i naš klub a sve zbog objave igrača Miloš Čekić na društvenim mrežama.

Naime, imenovani igrač ranije je suspendovan zbog povrede Pravilnika o disciplinskom postupku kao i povrede Statuta kluba radi samovoljnog napuštanja kluba.

Za objave na društvenim mrežama igrač odgovara sam.

Upravni odbor kao rukovodeće tijelo kluba ograđuje se od bilo kakvih nacionalnih ispada.

MRK Iskra Bugojno je klub sa dugogodišnjom tradicijom.

Kroz klub su prošli igrači, treneri i članovi svih nacionalnosti i konfesija bez ikakvih problema i neugodnih situacija.

MRK Iskra okrenuta je sportskim rezultatima i to je jedini cilj i program rada našeg kluba s toga tražimo bezrezervnu podršku naše vjerne publike, Vandala i svih ljudi dobre volje.

U narednom periodu klub će objaviti sljedeće korake i postupke vezane za predstojeću polusezonu, igrački kadar i odigravanje KUP BiH-a.

Sportski pozdrav .” – navodi se u saopštenju RK Iskra Bugojno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *