06/10/2024
IMG_20230216_143222

Grad Sarajevo je, kao što je poznato, glavni grad Bosne i Hercegovine, i sastoji se od četiri općine, i to Općina Stari Grad, Općina Centar, Općina Novo Sarajevo, i Općina Novi Grad, te prema zvaničnim podatcima ima ukupno 275.524 stanovnika.

U glavnom gradu BiH nalazi se sedam nogometnih stadiona, i to stadion “Asim Ferhatović Hase”, stadion “Grbavica”, stadion “Grbavica II”, stadion “Otoka”, stadion SRC “Safet Zajko”, stadion “Bojnik”, i stadion “FK Dobrinja”.

Najveći od svih sedam stadiona u Sarajevu jeste stadion “Asim Ferhatović Hase”, ujedno najveće nogometno zdanje u BiH, no ono što je zanimljivo, najmanji nogometni stadion u glavnom gradu BiH nalazi se u najvećoj i najmnogoljudnijoj sarajevskoj općini, u Općini Novi Grad, u najvećem i najmnogoljudnijem sarajevskom naselju, na Dobrinji, stadion “FK Dobrinja”, na čije korištenje pravo polaže istoimeni nogometni klub.

Stadion “FK Dobrinja” zbog svojih dimenzija ne ispunjava uslove da se na njemu igraju zvanični takmičarski mečevi, no na ovom stadionu itekako se održavaju aktivnosti turnirskog tipa, prevashodno za najmlađe uzraste, te na njemu, također, redovno treniraju polaznici Škole fudbala Fudbalskog kluba Dobrinja.

U sljedećem video prilogu pogledajte kako izgleda stadion “FK Dobrinja” u Sarajevu, u kojem je reporter portala sportskevijesti.com zabilježio kadrove:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *