22/09/2024

U nogometnoj Premijer ligi BiH ove sezone, kao što je to bio slučaj i sa nekoliko prethodnih, takmiči se dvanaest klubova.

Ipak, ono što je zamimljivo, a vezano za ovosezonsko prvenstvo u okviru najjačeg ranga nogometnog takmičenja u BiH, jeste podatak da su se utakmice igrale na čak dvadeset i jednom stadionu.

Tako se Premijer liga BiH igrača na stadionima “Bilino Polje” u Zenici, “Banja Ilidža” u Gradačcu, “Perica Pero Pavlović” u Gabeli, “Bare” u Čitluku, na Gradskom stadionu u Banovićima, na Gradskom stadionu u Srebreniku, na stadionu “Mlakve” u Novom Gradu, na stadionu “dr. Milan Jelić” u Modriči, na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu, na “Grbavici” u Sarajevu, na stadionu pod “Bijelim brijegom” u Mostaru, na stadionu “Rođeni” u Vrapčićima, na stadionu “Pecara” u Širokom Brijegu, na stadionu “Mokri dolac” u Posušju, na Gradskom stadionu u Banjaluci, na Gradskom stadionu u Konjicu, na stadionu “MGM Farm Arena” u Doboju kod Kaknja, na stadionu “Tušanj” u Tuzli, na stadionu “Police” u Trebinju, a igraće se i na stadionu “Pirota” u Travniku, i u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Razlog ovakvoj nezapamćenoj situaciji za prvenstvo Premijer lige BiH jeste rekonstrukcija nekoliko stadiona klubova učesnika takmičenja, koji su tako morali prijavljivati alternativne stadione kao svoje domaće, a u tim segmentu prednjačio je FK Sarajevo, koji je domaće mečeve igrao ili će tek igrati na čak pet stadiona.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *