30/09/2024

Odigrana su dva današnja susreta dvadeset i drugog kola Premijer lige BiH, susreti u Tuzli i u Konjicu.

Sloboda Tuzla – Leotar Trebinje 2:1

Na stadionu “Tušanj” u Tuzli danas su se u okviru susreta dvadeset i drugog kola Premijer lige BiH sastali Sloboda i Leotar iz Trebinja.

Sloboda je bolje ušla u meč i pogotkom Vranješa u 6. minuti iz jedanaesterca došla do vodstva od 1:0, što je bio i ishod prvog poluvremena, a nastavku Tuzlaci novim pogotkom Vranješa, u 54. minuti dolaze do 2:0, da bi Leotar u 85. minuti golom Aćimovića smanjio prednost domaćih na 2:1, što je bio i konačan rezultatski epilog ovog duela.

Ovom pobjedom Sloboda je sada na osmom mjestu prvenstvene tabele, dok je Leotar sada desetoplasirani tim prvenstva.

Igman Konjic – Zrinjski Mostar 0:3

Na Gradskom stadionu u Konjicu danas su se u okviru susreta dvadeset i drugog kola Premijer lige BiH sastali Igman i Zrinjski iz Mostara.

Ekipa Zrinjskog je od početka pa do kraja meča dominirala na terenu, kako igrom tako i rezultatom, konkretno, prvobitno u 26. minuti nakon autogola domaćeg igrača Oremuš došli do prednosti od 1:0, za ujedno i ishod prvog poluvremena, da ni u nastavku Mostarci pogotcima Bilbije u 73. minuti, i Kiša u 85. minuti došli do 3:0, što je bio i konačan rezultat meča.

Zrinjski se ovom pobjedom dodatno učvrstio na liderskoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Igman nakon poraza sada na posljednjem mjestu ovosezonskog prvenstva.

Tabela nakon nepotpunog dvadest i drugog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *