29/09/2024

Rukometna reprezentacija BiH odigrala je danas u Tuzli susret protiv selekcije Kosova, u okviru drugog kola grupe 7 kvalifikacija Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

BiH – Kosovo 25:18

U dvorani “Mejdan” u Tuzli večeras su se u okviru susreta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj sastale selekcije BiH i Kosova, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovu dvoranu i medijski popratia zanimljiv susret.

Već od samog starta meča selekcija BiH nametnula je svoj ritam igre, te su domaći konstantno imali određenu rezultatsku prednost, pa do prednosti od tri gola razlike, do rezultata 10:7, sa kojim se otišlo na odmor između dva poluvremena.

U nastavku meča selekcija BiH uglavnom je održavala prednost od između tri i sedam golova razlike, u momentima ga i povećavala, pa sve do konačnih 25:18, do pobjede od sedam golova razlike.

Selekcija BiH je ovim trijumfom napravila dobar posao vezano za plasman na prvenstvo Evrope, dok je selekcija Kosova sada u vrlo nezavidnoj situaciji vezano za vlastite šanse da se domogne plasmana na kontinentalno takmičenje.

Tabela grupe 7 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj nakon četiri odigrana kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *