29/09/2024

Šest mjeseci je prošlo od razgovora novinara portala sportskevijesti.com sa tadašnjim šefom stručnog štaba FK Sarajevo, Feđom Dudićem, o vjerskim licima u klubu – a danas, šest mjeseci kasnije, postalo je je jasnije da vrag je odnio šalu.

Tako bi mogao započeti tekst, naročito zbog činjenice da, u septembru 2022. godine, niko nije mogao niti slutiti da će FK Sarajevo i u martu 2023. godine biti bliže borbi za opstanak u Premijer ligi BiH, nego borbi za pozicije koje vode u evropska klupska takmičenja naredne sezone, a o naslovu prvaka BiH, kao jednoj od predsezonskih klupskih ambicija, da i ne govorimo.

Da se nakratko vratimo u septembar 2022. gidine, kada je FK Sarajevo prolazio kroz mini seriju loših rezultata, te se zbog faktora nesretnih okolnosti na pojedinim mečevima u okviru Premijer lige BiH, više u šali nego u zbilji, razgovaralo i o soluciji da se zbog takvih stvari u klub angažuju vjerska lica, o čemu se možete i podsjetiti u sljedećem video prilogu u režiji našeg portala:

No, šest mjeseci kasnije, FK Sarajevo je zaista postalo tema i u religijskim krugovima, gdje islamski duhovni vjerski vođa, tokom obraćanja vjernicima, pojašnjava kako je potreban “sabur“, odnosno, u prevodu sa arapskog jezika to znači strpljenje, a odnosi se na situaciju sa FK Sarajevo, gdje prema tim riječima – strpljenja nema, gdje se često mijenjaju treneri, i samim tim nema ni napretka, što možete poslušati u sljedećem video prilogu:

Aktuelno stanje u i oko ovog kluba je takvo da ogorčeni navijači već mjesecima unazad bojkotuju šefa stručnog štaba prvog tima FK Sarajevo, Mirzu Varešanovića, i direktoricu kluba Ajlu Alimanović, te traže njihove ostavke, u nadi da će tako krenuti serija dobrih rezultata.

Šta će se dešavati u FK Sarajevo u narednom periodu, teško je reći, da li će doći do promjena u struci i klupskom rukovodstvu – također je trenutno nepoznato, no jedno je sigurno, aktuelna sezona za ovaj klub je definitivno neuspješna.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *