06/10/2024
IMG_20230319_161801

Odigran je prvi meč današnjeg programa dvadeset i trećeg kola Premijer lige BiH, meč Sarajevu, između Željezničara i Sloge iz Doboja.

Željezničar Sarajevo – Sloga Doboj 4:1

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu večeras su se u okviru susreta dvadeset i trećeg kola Premijer lige BiH sastali Željezničar i Sloga iz Doboja, a ekipa portala sportskevijesti.com je posjetila ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv susret.

Ekipa Željezničara je napadački ušla u susret, a to se domaćima u 21. minuti i isplatilo, kada za vodstvo od 1:0 pogađa Rodrigues.

Ipak, gosti iz Doboja u 35. minuti pogotkom Lalića poravnavaju rezultat na 1:1, stvari se vraćaju na početak, a upravo je neriješen rezultat ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku je ekipa Željezničara ponovo krenula napadački, a u 50. minuti im se takav pristup igri ponovo isplatio, ponovo su domaći došli do vodstva, ovoga puta rezultatom 2:1, ponovo je mrežu tima iz Doboja zatresao Rodrigues.

Deset minuta kasnije, u 60. minuti, već je bilo i 3:1 za Željezničar, ovoga puta gostujućeg golmana savladao je Štilić iz jedanaesterca.

U 79. minuti Željezničar je došao do prednosti od 4:1, faktički do sigurne pobjede, strijelac pogotka bio je Amoah, za ujedno i konačni epilog ovog duela.

Željezničar je ovim trijumfom ostao na četvrtoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Sloga nakon poraza ostala desetoplasirani tim prvenstva.

Tabela nakon nepotpunog dvadeset i trećeg kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *